Thursday, November 1, 2012

Bucherondin de Chèvre: le fromage du bûcheron

Bucherondin de Chèvre

Bucherondin, or Bucheron, is a goat cheese deriving from the western Poitou-Charentes region of France. Bucheron holds the shape of a log, which is where the cheese gets its name from. "Buche" is the french word for "log" and "Bucheron" means "lumberjack." While young, the cheese has a harder texture with a mild flavor. After the cheese has aged, it has a softer texture with a sharper, more intense flavor. Bucheron is commonly sprinkled on salads, put on grainy breads or eaten with fruits such as grapes.



Quand je l'ai goûté ma première pensée a été que le fromage était moyen. Ce n'était pas trop forte ou trop faible. J'ai aimé la texture. J'ai aimé le goût parce qu'il n'était pas trop forte. la saveur de bucheron est similaire à Camembert.


Sources
http://en.wikipedia.org/wiki/Bucheron
http://www.gourmet-food.com/french-cheese/bucherondin-de-chevre-103354.aspx
http://www.shop.buttersfinefood.com/Bucherondin-De-Chevre-bucheron.htm



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